top of page
  • Yazarın fotoğrafıCihangir Gülegen

Yanınızda Olsun : Karabina

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2023

Yanımızda Olsun köşesinde, her türlü seyahatte mutlaka yanımda bulunan zımbırtılardan ve benim ne işime yaradıklarından bahsedeceğim.


Karabina, görseli görünce hiç kullanmamış olanların bile görünce tanıdığı "Aaa bu muymuş?" dediği bir zımbırtı muhtemelen. Benim sadece seyahatlerde değil, gündelik hayatta da yanımda taşıdığım çantamın olmazsa olmazlarındandır.




Öncelikle elinizi boş bırakmak istediğinizde elinizdeki torbaları asmanıza yarar. Uzun vadede torba taşımak için elverişli değildir ama seyahatte fotoğraf çekmek gibi çok fazla yaptığınız bir iş için hayat kurtarıcı olabilir. Karabinanın büyüklüğüne göre bazen 4-5 torbayı asıp, karabinayla elimde taşımışlığım da olmuştur.


Benim en sık kullandığım alan ise güvenlik. Çantayı çıkarıp sandalyeye koyduğumda karabina ile sandalyeye bağlıyorum. Olası bir kapkaç durumu için çok pratik bir çözüm.

Benim en sık kullandığım şekli ise güvenlik. Sanıyorum seyahatlerde, günlük geziler sırasında bir sırt çantanız illa ki vardır. Ve bu çantanın içi de bataryadan, yedek kıyafete, şarj aletinden pasaporta önemli bir sürü malzeme ile doludur. Saatlerce yürüyüşten, iniş çıkış ve tırmanmadan sonra bir yere oturduğunuzda da ilk işiniz bu çantayı çıkartıp bir sandalyeye bırakmak oluyordur. İşte ben çantayı çıkartıp sandalyeye koyar koymaz bu karabina ile çantayı sandalyeye sabitlerim. Böylede en azından basit bir kapkaç durumuna karşı çantamın güvende olduğunu biliyorum.


Hırdavat bloğu yazmıyorum, karabina çeşitlerine detaylı girmeyeceğim ama önerim fotoğrafta görülen gibi sade, kilitli değil yaylı mekanizması olan, 12cm civarında bir ya da iki tane edinin. Renklileri, küçükleri, kilitlileri ıvır zıvır özellik eklenmiş olanları var ve almak istediğinizde hiç beklemeyeceğiniz kadar yüksek fiyatlar görebiliyorsunuz ama yılmayın. Seyahatte en kıymetli şeyiniz çantanız, unutmayın.


Şurada Amazon Türkiye üzerinden bir kaç tane örnek paylaşıyorum.

22 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page